Fer política des de l’esport

Taula de debat vinculada a la pel·lícula Kalev.

Divendres 29 de setembre. Cripta de la Reparació de Tortosa.

Sovint, esport i política van junts. Pel seu caire popular, per la capacitat d’aglutinar col·lectius, l’esport pot aprofita el ressò que té per pregonar la democràcia, denunciar les situacions injustes o reivinidcar ideals. El simbolisme d’alguns clubs i seleccions és tan gran que una mirada acurada a la seva història ens permet reviure bona part dels esdeveniments que han marcat els darrers cent anys: les rebel·lions anticolonials i la lluita de classes, el nazisme i el comunisme, la Guerra Freda o la dels Balcans, els anhels de sobirania més recents. En parlarem amb el periodista Ramon Usall, autor del llibre Futbolítica. Històries de clubs políticament singulars; i amb el politòleg Jordi Arrufat autor del llibre La via Bàltica, el somni d’Estònia, Letònia i Lituània per viure a l’Europa democràtica. La periodista Aurora Masip s’encarregarà de moderar la taula.

* La Taules de pensament poden patir algunes variacions en el ponents.