La política del terror policial

Taula de debat vinculada a la pel·lícula Metronom.

Dissabte 23 de setembre. La Lira Ampostina d’Amposta.

La gestió de l’ordre social és clau per l’estabilitat política de qualsevol règim. Amb major i menor mesura, la repressió i la infiltració de policia en col·lectius polítics i socials ha estat una arma habitual de les dictadures, però també dels sistemes parlamentaris (darrerament n’hem tingut exemples a prop). A partir del cas concret que planteja la pel·lícula Metronom, analitzarem el paper que la policia juga i ha jugat a les nostres societats amb el periodista Llibert Ferri que 1987 i 2007 va ser el corresponsal de TV3 a la Unió Soviètica (més tard la Federació Russa), a l’Europa central i oriental; i amb l’escriptora Gemma Pasqual, autora del llibre Torturades, que aplega els testimonis del terror de vint-i-dues dones torturades o vexades, entre 1941 i 2019, a la prefectura superior de policia de Barcelona, a Via Laietana, 43. La periodista Sònia Castelló s’encarregarà de moderar la taula.

* La Taules de pensament poden patir algunes variacions en el ponents.