Els orígens del pensament anarquista català

Taula de debat vinculada a la pel·lícula Unrueh.

Diumenge 24 de setembre. La Lira Ampostina d’Amposta.

La pel·lícula Unrueh està basada en els esdeveniments històrics que van esdevenir a la segona meitat del segle XIX, en ple naixement del moviment anarquista internacional en una petita ciutat rellotgera del Jura suís. El film servirà de punt de partida per indagar sobre els orígens d’aquest moviment i el paper que hi van tenir els i les anarquistes catalans. Ho analitzarem amb el filòleg Jordi Martí, que és autor d’una tesi sobre l’anarquista del XIX Josep Llunas i Pujals. Ha escrit diversos llibres de crítica social, i ha estudiat les relacions entre anarquisme i catalanisme. També hi participaran el doctor en història Ginés Puente autor del llibre De Soledad Gustavo a Teresa Mañé Miravent: els orígens de l’anarco-feminisme a Espanya; i Alba Padrós, graduada en filosofia, editora i traductora dels textos de Kropotkin al català.

* La Taules de pensament poden patir algunes variacions en el ponents.