Joan Pera i Roger Pera clausuraran la mostra de cinema FRONT amb la pel·lícula ‘El Metralla’

► Aquest cap de setmana, la Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau arriba a Flix, La Sénia i Campredó

► En la gala final de diumenge es projectarà El Metralla, un film ambientat a la Barcelona de la Guerra Civil, i comptarà amb la presència del director i dels actors protagonistes
 

MR. KAPLAN

Divendres 7 d’octubre. 20.00 h. Cinema Unió Social de Flix.

Aquesta pel·lícula narra la història de Jacobo Kaplan, un avi que té l’última oportunitat de viure una aventura èpica i extraordinària: desemmascarar un fugitiu nazi alemany amb l’objectiu de portar-lo davant la justícia, en una esbojarrada i quixotesca investigació. El film va ser candidat de l’Uruguai als Oscars 2015 i nominat com a millor pel·lícula llatinoamericana als Premis Goya 2015.

En acabar la projecció s’ha programat una Taula de pensament titulada Fugitius nazis a Catalunya, amb el periodista Toni Orensanz (autor del llibre El nazi de Siurana) i l’historiador Pere Muñoz (autor del llibre Alemanys a l’Ebre. La Colònia Química alemanya de Flix). Moderarà el debat el periodista Andreu Prunera.

RETORN A REIMS

Dissabte 8 d’octubre. 19.00 h. Centre Obrer de la Sénia.

Retorn a Reims narra una història íntima i política de la classe obrera francesa des de principis de la dècada del 1950 fins a l’actualitat, a partir d’imatges d’arxiu. La pel·lícula està basada en el llibre del mateix nom del filòsof i historiador francès Didier Eribon. Ha passat per la Quinzaine des Rèalisateurs. Cannes 2021, pel Festival de Cinema de Sant Sebastià 2021 i pel New York Film Festival 2021.

La projecció es complementarà amb una Taula de pensament amb Jordi Martí i Font, professor, periodista, escriptor especialitzat en la història del moviment obrer a Catalunya, que conversarà amb Elisenda Trilla, codirectora de FRONT. Quin paper juga el moviment obrer a la societat? L’obrerisme podrà articular una força capaç de donar una sortida revolucionària als conflictes econòmics, socials i polítics? Aquestes són algunes de les preguntes que es plantejaran en el debat.

EL METRALLA

Diumenge 9 d’octubre. 18.00 h. Espai cultural la C de Campredó.

Aquesta ficció protagonitzada pels actors Joan Pera i Roger Pera servirà per tancar la tercera edició de la mostra de cinema FRONT. La pel·lícula explica la història d’un mossèn i un milicià del POUM que passen la Guerra Civil espanyola amagats a les golfes d’un edifici del centre de Barcelona. A través d’aquests personatges antagònics, i en clau de tragicomèdia, s’ofereix una aproximació de l’absurditat de la guerra i les seves contradiccions.

El Metralla és un film dirigit per Jordi Roigé i produït per La Drecera Produccions; TV3; Animaset i La Mandanga. La projecció tancarà la tercera edició de la mostra de cinema FRONT, amb la presència de Joan Pera, Roger Pera, Mercè Pons i Jordi Roigé.

ACTIVITATS PARAL·LELES // Com a activitats paral·leles a les projeccions, dissabte 8 d’octubre s’ha programat una visita guiada al Camp d’Aviació de la Sénia que partirà a les 10.45 h de l’Oficina de Turisme de la Sénia (Passeig de la Clotada, 23). La ruta permetrà visitar l’aeròdrom de la Sènia, construït durant la Guerra Civil espanyola i utilitzat per part dels dos bàndols, primer els republicans i, més tard, el bàndol nacional amb la Legió Còndor. Per la seva bada, diumenge 9 d’octubre a les 11.30 es farà una visita als Espais de la Batalla de l’Ebre de Campredó, amb sortida des de la Torre de Font de Quinto. La torre va ser el punt de partida de l’operació militar fracassada de creuament de la zona sud de l’Ebre en el marc de l’ofensiva del 25 de juliol de 1938.