EL FRED QUE CREMA

El 1943, els tambors de la guerra europea ressonen als Pirineus. En un petit poble muntanyós d’Andorra, el jove matrimoni format per Sara i Antoni espera l’arribada del primer fill al mig d’un hivern i una pobresa potser més agresta que el clima que els envolta, mentre les tropes nazis assenten el seu domini no sols sobre el continent sencer, sinó també sobre la petita Andorra. L’hivern, l’arribada d’una família jueva que s’escapa de l’horror i el jove oficial nacionalsocialista enviat a les muntanyes, trastocaran la calma tranquil·la que dorm sota la neu. I també rescatarà secrets enfonsats de la muntanya i la seva gent, que faran tremolar la tranquil·la vall.

 

El film és un thriller històric que agita sentiments passionals, venjança, gelosia, traïció i odi, emmarcats enmig d’una naturalesa salvatge i espectacular. Greta Fernández protagonitza la pel·lícula amb Roger Casamajor, Adrià Collado i Pedro Casablanc. Daniel Horvath i Ksawery Szlenkier completen el repartiment d’aquesta adaptació de la premiada obra de teatre d’Agustí Franch, Fred.

 

La projecció es complementarà amb un breu diàleg amb el director del film. Per cloure la mostra, en acabar l’acte hi haurà foodtrucks i música en directe.

DURADA:

116 minuts

VERSIÓ:

VO en català

PRODUCCIÓ:

Catalunya - 2023

DIRECCIÓ:

Santi Trullenque

PROJECCIÓ:

Diumenge 1 d’octubre, a les 20.00 h, a l’Observatori de l’Ebre de Roquetes